HU EN DE CZ

Kirándulóhelyek a környéken

 

A 25 km-re fekvő Szombathely különösen gazdag római emlékekben és barokk látnivalókban. Gyermekes családoknak felejthetetlen élményt nyújt a Kalandváros - ami igazi játékbirodalom. A méltán híres Savaria Történelmi Karnevál valódi történelmi időutazás, ahol a látogatók megismerhetik a 2000 éves város régmúltját, Savaria történelmét. A karnevál minden év augusztusában kerül megrendezésre.

Kőszeg a régió ékszerdoboza, a friss és tiszta levegőn mindenkinek jól esik egy séta az Írottkőhöz, a Hétforráshoz, az Óház kilátóhoz vagy akár a Steier házakhoz.

A Pannónia Ring Ostffyasszonyfán található, az odalátogatóknak autóversenyzési, motorozási és gokartozási lehetőségeket kínál.

A Jeli Arborétum, Európa egyik legszebb botanikus kertje, a vas megyei Kám községhatárában terül el. A legtöbb látogatót a rododendron gyönyörű virágzása vonzza a nyár folyamán.

Sárvártól körülbelül 40 km-re-délkeletre fekvő sümegi vár az ország egyik legszebb középkori erődje, ahol egész évben fantasztikus programokkal, rendezvényekkel, középkori lovagi tornákkal és lakomákkal várják az idelátogatókat.
Sitke, Sárvártól csupán 8 km-re fekvő kicsinyfalu, híres a minden év augusztusában megrendezett rock fesztiválról. A kirándulók gyakorta meglátogatják a romantikus stílusban átalakított Felsőbüki Nagy – kastélyt is.

 

Sopron, a hűség és a szabadság városa, a soproni borvidék központja. Belvárosa, hangulatos utcácskáival és nevezetességeivel, a jelképpé vált Tűztoronnyal, a műemlékekkel körbevett Főtérrel ideális kirándulási lehetőség 50 km-re Sárvártól Sárvár vonzáskörzetéhez tartozik Fertőd, a muzsika városa, ahol Magyarország egyik fő turisztikai látványossága, az Eszterházy kastély található. Az aktív turizmus szerelmesei körbetekerhetik a Fertő tavat, érintve akár a szomszédos ausztriai szakaszt is.

Egy órás utazással megközelíthető Magyarország legnagyobb tava, a Balaton, mely folyamatosan bővülő turisztikai és kulturális programjaival csalogatja az idelátogatókat. Fő turisztikai vonzerejét a Balaton partja jelenti, a fürdőzési és vitorlázási lehetőségek sokaságával. Települései és nagyobb városai közül mindenképp érdemes meglátogatni Keszthelyt, Tapolcát, Szigligetet, Balatonfüredet, Siófokot, Badacsonyt és Tihanyt.