HU EN DE CZ

Sárvár

Mert Sárváron a fürdőn kívül is van élet!


 

A sárvári gyógyfürdő a nyugalom szigete a pihenni, feltöltődni vágyóknak. Az impozáns medencetér és az exkluzív szauna-világ mellett a wellness központban több mint 60 féle testet-lelket melengető kezelés közül választhatunk. A gyógyulást az itt található kétféle gyógyvíz segíti: Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel.

Az új élményfürdő önfeledt együttlétet biztosít az egész család számára. A különböző csúszdák, családi és gyermekmedencék közül kedvükre válogathatnak a vendégek. A sárvári fürdőben a legkisebbek is zavartalanul élvezhetik a pancsolás örömeit a Gyermekvilág részlegen.

A fürdő mellett Sárvár és környéke számos látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget kínál.

A Nádasdy-vár Nemzeti Kulturális Örökségünk része, 2011 decemberétől történelmi emlékhely. Eredetileg mocsarakkal körülvett földvár lehetett. A középkori vár helyén a XVI. században épült az ötszögű erődítmény, reneszánsz stílusban. Napjainkban a Nádasdy–vár Művelődési Központ és Könyvtár mellett a Nádasdy Ferenc Múzeum működik falai között, ahol az ide látogatók megismerhetik a vár, valamint a magyar huszárság történetét.

A közel 10 hektáros Arborétum és a 9 hektár vízfelületű Csónakázó-tó rendszer négy részből áll, öt híd, öt sziget teszi hangulatossá. Horgászási, csónakázási és télen korcsolyázási lehetőséget kínál.

A Kalandparkban egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méter magas mászófal, és egy íjászpálya várja az izgalomra vágyó és kihívást kereső látogatókat.

Sárvár környéke is gazdag látnivalókban, a közelben található Szombathely, Celldömölk valamint Kőszeg is. A Rába hazánk egyik utolsó szabályozatlan vízitúra útvonala. Számos kastélyt is megtekinthetnek az ide utazók: többek között a Batthyány-kastélyt Ikerváron, a Felsőbüki-Nagy-kastélyt Sitkén és a Festetich-kastélyt Szelestén.

 

Sárvár és környéke

Sárvár nyugat - dunántúli kisváros, amely a Rába folyó két partján terül el. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város minden évszakban valami különlegeset ígér.
Gyönyörű természeti környezet, számos látnivaló és kirándulóhely várja az idelátogatókat.

Kirándulóhelyek a környéken

Sárvár környéke is igen gazdag kirándulóhelyekben és látnivalókban.
 

Császári és királyi fürdőkomplexum

Sárvár fő attrakciója azonban a gyógy- és wellness-fürdő, mely az Európai Királyi Fürdők Szövetségének tagja. Hatalmas alapterületének és a belső terek kialakításának köszönhetően jól elkülönül a gyógy- és családi élményfürdő. A gyógyulás, a feltöltődés és a gondtalan kikapcsolódás ideális helyszíne. Legfontosabb vonzereje az itt található kétféle gyógyvíz: 1200 méteres mélységből 43 Celsius fokos, 2000 méteres mélységből magas sótartalmú 83 Celsius fokos gyógyvíz tör fel. Utóbbi hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén.